Svet 0

26.03.2024.

14:39

Javili se Huti: Napali smo

Jemenski Huti saopštili da su u poslednja 72 sata izveli šest napada na brodove dronovima i raketama u Adenskom zalivu i Crvenom moru.

Izvor: Tanjug

Javili se Huti: Napali smo
Tanjug/U.S. Central Command via AP, File

Podeli:

Huti su napali brodove "Maersk Saratoga", "APL Detroit", "Huang Pu" i "Pretty Lady", nakon što ih je grupa identifikovala kao američke ili britanske, rekao je potparol Huta Jahja Sarea.

Sarea je dodao da je grupa napala i dva američka razarača u Crvenom moru, kao i izraelski grad Eilat, prenosi Rojters.Nije poznato da li je neka od meta pogođena dronovima ili raketama.

Huti od sredine novembra napadaju komercijane i vojne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, navodeći da deluju u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze nakon napada Izraela.

Napadi Huta su doveli do poremećaja u globalnom transportu, a SAD i Velika Britanija su, kao odgovor, izvele napade na ciljeve pobunjenika u Jemenu.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: