Svet 6

26.03.2024.

12:27

Silovit udar Rusije; "Uništeni su"

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je ruska vojska izvela grupni udar na objekte Službe bezbednosti Ukrajine i preduzeća vojno-industrijskog kompleksa.

Izvor: B92.net, Sputnjik

Silovit udar Rusije; "Uništeni su"
Profimedia

Podeli:

Svi ciljevi su uništeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Inače, ranije danas je saopšteno da je sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka pod optužbom za terorizam. Maljuk je, kako navodi zvanična Moskva, potvrdio umešanost Ukrajine u eksplozije na Krimskom mostu, atentat na Vladlena Tatarskog i pokušaj atentata na Zahara Prilepina.

On je na kanalu na  Telegramu potvrdio i umešanost Ukrajine u udare na rafinerije nafte u Rusiji i brodove u Crnom moru.

Rusko ministarstvo odbrane je takođe navelo, u svom dnevnom brifingu, da je grupa "Zapad" na kupjanskom pravcu poboljšala položaje, dok su ukrajinske snage izgubile 20 vojnika, dok je na južnodonjeckom pravcu ruska vojska odbila dva kontranapada, a "protivnik je izgubio do 105 vojnika".

Rusi navode i da su ukrajinske snage na donjeckom pravcu izgubile više od 425 vojnika. U saopštenju se navodi i da su na hersonskom pravcu ruske snage iz grupe "Dnjepar" poboljšale položaje, a ukrajinske snage su izgubile za 24 sata do 50 vojnika i haubicu M777.

Ruska vojska oborila je rakete S-200 i 15 raketa "hajmars" i "vampir" i 131 dron.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: