Svet 10

25.03.2024.

12:32

"Ološ..."; Zasuto hipersoničnim raketama "cirkon" VIDEO

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, posle ruskog raketnog napada na Kijev jutros, pozvao je da se Ukrajini obezbedi dodatna oprema za PVO.

Izvor: Tanjug, B92.net

"Ološ..."; Zasuto hipersoničnim raketama "cirkon" VIDEO
Shutterstock/VASIL KUZMICHONAK

Podeli:

"Deca u Kijevu trče u zaklon u 10.30 kada protivvazdušna odbrana obara smrtonosne ruske balističke rakete iznad prestonice. Nema zločina koje ruski ološ ne bi počinio, uključujući pokušaj da se balističkom raketom pogodi srce višemilionskog grada", naveo je Kuleba na platformi Iks.

Kuleba je istakao da je današnje granatiranje podsetnik da je Ukrajini hitno potrebna pojačana protivvazdušna odbrana, posebno sistemi i rakete "patriot", sposobni da odbiju svaki ruski napad.

Jutros je u Kijevu odjeknulo nekoliko eksplozija.

Komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk saopštio je da su uništene dve balističke rakete koje su ruske trupe ispalile na Kijev sa privremeno okupiranog Krima.

Na društvenim mrežama se tvrdi da je Kijev gađan hipersoničnim raketama "cirkon".

U gradu su u nekoliko okruga padali delovi raketa.

Gradska vojna uprava je saopštila da su oštećeni objekti u Pečerskom okrugu.
 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: