Svet 0

24.03.2024.

23:14

U toku su intezivne borbe u blizini bolnice Al Šifa u Gazi

I izraelska vojska i Hamas potvrđuju da su još jedan dan vođene intenzivne borbe u blizini opkoljene bolnice Al Šifa na severu Gaze.

Izvor: Tanjug

U toku su intezivne borbe u blizini bolnice Al Šifa u Gazi
Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana

Podeli:

Izraelska vojska objavila je snimak telesnih kamera svojih vojnika koji su se sukobili u četvorospratnoj zgradi u blizini bolnice, prenela je Al Džazira. 

Rečeno je da su pucali na palestinskog borca koji je na njih bacao granate.

Vojno krilo Hamasa, takođe, je saopštilo da je gađalo izraelske vojnike i oklopna vozila u blizini bolnice u proteklih nekoliko sati.

Brigade Kasam navele su da su njihovi borci koristili protivoklopnu granatu da pogode izraelske vojnike zabarikadirane unutar zgrade, nanevši im žrtve. 

Oni, takođe, tvrde da su gađali vojnike minobacačima i da su pogodili vojno vozilo u blizini Al Šife.

Hamas je saopštio da izraelska vojska sistematski gađa bolnice širom Gaze sa ciljem da protera sve Palestince sa njihove zemalje.

Izraelska vojska intenzivno napada i bolnicu Al Amal u Kan Junisu na jugu.

Hamas je naveo da se izraelska vojna vozila kreću ka bolnici Naser, takođe u Kan Junisu.

Ovo, navodi grupa, pokazuje da Izrael želi da nastavi "rat istrebljenja" protiv Palestinaca i da ih nasilno protera sa njihove zemlje "uništenjem svih sredstava za život u Pojasu Gaze, posebno bolnica".

Hamas je pozvao arapske i islamske nacije, zajedno sa globalnom zajednicom, da podrže Palestince u njihovoj nevolji i naveo da je odlučnost Palestinaca da se drže svoje zemlje i odupru samo jača.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: