Svet 0

24.03.2024.

22:53

Zvaničnica SAD optužila IDF da seksualno zlostavljaju Palestinke

Brigadni general Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Amir Avivi sastao se sa osobom zaduženom za izraelsko-palestinske odnose u američkom Stejt departmentu, koja je optužila Izrael da je "sistematski" seksualno zlostavljao Palestinku Afaf, njenu ćerku Zejnab i

Izvor: Tanjug

Zvaničnica SAD optužila IDF da seksualno zlostavljaju Palestinke
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

Avivi je u intervjuu za 103FM kazao da je to bio sastanak koji ga je potresao, preneo je Džeruzalem post.
"Sedeli smo tamo, razgovarali o situaciji, i odjednom je ona optužila Izrael da sistematski seksualno zlostavlja palestinske žene", rekao je on.

Avivi  je rekao da to nema veze sa realnošću i da bi, da zaista postoji takav fenomen, mediji izveštavali o tome.

"Želeo sam da postoji veća svest...u američkom Stejt departmentu o tome šta se zaista dešava. Na kraju sam otišao sa osećajem da jednostavno ne razgovaraju sa nama i ne prenose bilo kakve informacije", kazao je on.

Prema njegovim rečima, kada dođe do susreta sa zvaničnicom Stejt departmenta koja je zadužena za izraelsko-palestinske odnose, svaka reč koju ona izgovori je zvanični stav SAD. 

"Na kraju krajeva, ona je vladin zvaničnik. Kada kaže, na primer: 'Niste pružili dokaze da Hamas krade humanitarnu pomoć i izgladnjujete stanovništvo', o čemu ona priča? Portparol IDF svaki drugi dan pokazuje (dokaz) da Hamas krade hranu", naglasio je Avivi.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: