Svet 0

23.03.2024.

8:43

Američka vojska napala

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) saopštila je da je američka vojska izvela napade u samoodbrani na tri podzemna skladišta jemenskih pobunjenika Huta u oblastima Jemena koje kontroliše ta grupa.

Izvor: Tanjug

Američka vojska napala
EPA-EFE/Abir Sultan

Podeli:

CENTCOM navodi u saopštenju od petka da su Huti ispalili četiri protivbrodske balističke rakete prema Crvenom moru iz oblasti u Jemenu koje drže pod kontrolom, preneo je Rojters.

Huti od sredine novembra napadaju komercijalne i vojne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu kao odgovor na, kako su naveli, invaziju Izraela na Pojas Gaze.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: