Svet 15

21.03.2024.

11:49

Jeziv snimak Putinove odmazde; Poslao je "klizne bombe", ali na Ruse VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen snimak trenutka kada je ruska vojska upotrebila borbene avione da bombarduje sopstvenu teritoriju u napadu na pobunjeničke borce.

Izvor: B92.net

Jeziv snimak Putinove odmazde; Poslao je "klizne bombe", ali na Ruse VIDEO
Shutterstock/Asatur Yesayants

Podeli:

Oružane snage Rusije, kako navodi Dejli mejl, pogodile su Kozinku u sredu takozvanim klizećim bombama nakon što su to mesto zauzeli pobunjenički borci koji su se zakleli da će “centimetar po centimetar spasiti zemlju od Putinovog režima“.

To je bio prvi put da su moskovske oružane snage namerno napale rusko pogranično selo u Belgorodu,  regionu koji je sve više na udaru proukrajinskih trupa i upada ruskih paravojnih partizana.

Nakon brutalnog napada kliznom bombom FAB-500, navodno nije ostala nijedna netaknuta kuća u Kozinki, koja je pre rata imala 1.132 stanovnika.

Prethodno se dešavalo, od početka invazije na Ukrajinu, da su ruski avioni bombardovali rusku teritoriju zbog greške u paljbi, ali u ovom slučaju selo je bilo tačna meta.

Jedna meštanka rekla je za TV kanal Dožd da je Kozinka praktično uništena. “Bacali su bombe na stambene zgrade, a u većini slučajeva nema kuća”, rekla je ona.

Ogromnu snagu ove Putinove odmazde istakao je kanal BILD na ruskom jeziku na Telegramu. “Ovaj video prikazuje masivne ruske vazdušne napade na... Rusiju“, rekao je analitičar Julijan Ropke.

“Iako su režimu neprijateljske snage zauzele samo jednu ulicu u malom selu Kozinka u Belgorodskoj oblasti, Putin je odgovorio brutalnom silom, poput brojnih kliznih bombi FAB-500 iz lovaca-bombardera“, navodi se na Telegramu.

Udari su usledili nekoliko dana nakon što su ruske oružane snage negirale prisustvo neprijateljskih snaga u Kozinki i drugim selima preko granice sa Ukrajinom.

Proputinovski guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov priznao je da je evakuacija civila u toku, ali je negirao da su ukrajinske snage na teritoriji Rusije.

“Mogu da kažem da na teritoriji regiona nema ukrajinskih trupa, borba se odvija van njenih granica“, rekao je on uprkos snimcima, dokazima koji govore suprotno.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: