Svet 0

20.03.2024.

10:40

Izrael objavio: Ubijeno oko 90 terorista Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su do sada ubile oko 90 terorista Hamasa u tekućem napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi.

Izvor: Tanjug

Izrael objavio: Ubijeno oko 90 terorista Hamasa
Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Podeli:

IDF navodi da su tokom operacije, koja je počela u ponedeljak ujutru, izraelske snage u utorak eliminisale teroriste i locirale oružje u zoni bolnice, istovremeno sprečavajući nanošenje povreda civilima, pacijentima i medicinskim timovima, preneo je Tajms of Izrael.

IDF ističe da su agenti izraelskih obaveštajnih službi ispitivali u bolničkom kompleksu više od 300 osumnjičenih da su teroristi i da je više od 160 njih odvedeno je u Izrael na dalje ispitivanje.

Izraelska vojska je izvršila prepad na bolnicu nakon što su obaveštajni podaci pokazali da su se operativci Hamasa, uključujući komandante, vratili u kompleks da bi ga koristili kao komandni centar za planiranje napada na Izrael i izraelske trupe u Gazi. IDF je saopštio i da je napao ulaz u podzemni tunel Hamasa u severnoj Gazi koji je identifikovan nakon što je u utorak ispaljena raketa prema Sderotu u Izraelu, a koja je pala u Gazi.

Izraelska vojska je saopštila i da je napala ćeliju Hamasa od šest ljudi u oblasti Džabalije na severu Gaze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: