Svet 0

19.03.2024.

14:02

Bolsonaro optužen: Varao je, nije vakcinisan

Brazilska savezna policija optužila je bivšeg predsednika Žaira Bolsonara da je navodno izvršio prevaru u vezi sa evidencijom o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Bolsonaro optužen: Varao je, nije vakcinisan
EPA-EFE/Joedson Alves

Podeli:

Istraga koju je sprovela kancelarija glavnog državnog inspektorata već je pokazala da je Bolsonarova evidencija o vakcinaciji lažna, preneo je Rojters.

Pored Bolsonara, optužen je i jedan od njegovih bivših pomoćnika Mauro Sid, koji je uhapšen u maju prošle godine u okviru istrage.

Prema navodima neimenovanih izvora, Bolsonaro je optužen za unošenje lažnih podataka u Jedinstveni zdravstveni sistem zemlje (SUS) i formiranje kriminalne organizacije.

Bivši predsednik Brazila je za Rojters ponovio da nije primio vakcinu protiv kovida 19 i istakao da je miran.

"To je selektivna istraga. Smiren sam, ne dugujem ništa", rekao je Bolsonaro. On je kazao da svet zna da on nije primio vakcinu.

Tokom svog mandata Bolsonaro je više puta umanjio značaj važnosti imunizacije i mera socijalnog distanciranja tokom pandemije od koje je u Brazilu umrlo više od 700.000 ljudi, navela je agencija.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: