Svet 0

19.03.2024.

14:18

Edi Rama napravio skandal nad skandalima VIDEO

Albanski premijer Edi Rama danas je tokom konferencije za novinare odgurnuo novinarku, nakon što mu se, kako pišu lokalni mediji, nije svidelo pitanje koje mu je postavila.

Izvor: Blic, Telegraf

Edi Rama napravio skandal nad skandalima VIDEO
Tanjug/AP Photo/Armando Babani)

Podeli:

Kako prenosi "Gazeta10", Edi Rama je gurnuo reporterku televizije SIRI, nakon što mu je ona postavila pitanje.

Navodno je novinarka postavila premijeru pitanje: "Zašto novac albanskih poreskih obveznika ide u novu luku, dok se u sadašnjoj luci Drač prodaju stanovi privatnog investitora?"

Nakon toga je došlo do fizičkog kontakta, a sve se desilo dok je Rama bio okružen novinarskim ekipama. Ceo incident je zabeležen kamerom.

"Molim te, ne diraj me više", rekla je novinarka, dok je Rama odlazio nakon incidenta.

Udruženje novinara Albanije odmah je reagovalo.

"Fizički dodir novinara je kršenje Etičkog kodeksa i fizičkog integriteta, gospodine premijeru", navodi se u saopštenju Unije.

Kako se ističe, napadnuta je novinarka Ambrozi Meta.

"Ona je, prema profesionalnom pravu, insistirala na konkretnom odgovoru premijera na konferenciji za novinare 19. marta 2024. godine. Premijer ne samo da nije dao konkretan odgovor na konkretno pitanje, već je replikama i sa pozicije moralnog vaspitača izbegao obavezu da daje konkretnu cifru za moguću javnu korist jednog od najvećih projekata u oblasti albanskog turizma", dodaje se dalje u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: