Svet 0

19.03.2024.

8:19

Izrael ne prestaje da napada

Dvadeset Palestinaca je ubijeno rano jutros u izraelskim vazdušnim napadima na Rafu, kao i na centralni deo Pojasa Gaze, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici u toj enklavi.

Izvor: Tanjug

Izrael ne prestaje da napada
Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Podeli:

Oni su dodali da je u Rafi, na jugu enklave, gde se trenutno nalazi preko milion Palestinaca, 14 ljudi ubijeno, a desetine drugih ranjeno u udarima koji su pogodili nekoliko kuća i stanova.

Još šest osoba je ubijeno u drugom vazdušnom napadu na kuću u izbegličkom kampu Al-Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze, dodali su zvaničnici.

Deir Al-Balah, grad u centralnom Pojasu Gaze, oko 14 kilometara južno od grada Gaze, takođe je bombardovan je u toku noći, javlja Rojters.

Od početka izraelske agresije na Gazu, prema podacima Ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze, ubijeno je više od 31.000 ljudi.

Napad i na teritoriju Sirije

Izrael je danas iz vazduha lansirao i rakete na nekoliko vojnih ciljeva u blizini Damaska i napravio "materijalnu štetu", saopštilo je ministarstvo odbrane Sirije.

Vazdušna odbrana Sirije je presrela neke od izraelskih raketa i oborila ih, prenosi Rojters.

Podrška Irana za sirijski režim Bašara Al Asada i za libansku grupu Hezbolah uzrokovali su česte vazdušne napade Izraela koji namerava da umanji vojnu moć Teherana u tom regionu.

Skoro 10 pripadnika Iranske revolucionarne garde je ubijeno u ovim napadima u Siriji od decembra, što je navelo Iran da šalje manje pripadnike garde u tu državu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: