Svet 2

18.03.2024.

13:02

Moskva: Gađali smo SBU i pogodili

Ruske oružane snage napale su lokaciju na kojoj su se sastajali visoki ukrajinski komandanti bezbednosti i odbrane, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: B92.net

Moskva: Gađali smo SBU i pogodili
Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Podeli:

Napad je, naime, usputno pomenut u dnevnom brifingu Ministarstva, preneo je ruski portal Raša tudej.

Tom prilikom je rečeno da su vojni komandanti i njihove kolege iz Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) “bili prisutni na lokaciji”.

Taj sastanak je pomenut u okviru izveštaja o ciljevima ruskih ratnih aviona, raketneih udara i artiljerije u protekla 24 sata.

Za sada, s druge, odnosno ukrajinske strane, nema nikakvih informacija o tome da li je gađano mesto sastanka visokih ukrajinskih vojnih i bezbednosnih zvaničnika, kao niti da li je neko poginuo.

Prema ukrajinskim medijima i nekim zvaničnim izjavama zvaničnika SBU, agenti te službe igraju ključnu ulogu u pokretanju napada dronovima na Rusiju.

Napad dronom na rafineriju nafte u Krasnodarskom kraju u nedelju ujutro pripisan je njenim operativcima, kao nedavni primer. Upad je izazvao požar i navodno je jedan od zaposlenih preminuo od srčanog udara.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: