Svet 1

18.03.2024.

14:36

Putin jasan: Planeta je na korak od trećeg svetskog rata, ali...

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas Zapad da bi direktan sukob između Rusije i NATO-a na čelu sa SAD značio da je planeta na korak od trećeg svetskog rata.

Izvor: Beta/AFP

Putin jasan: Planeta je na korak od trećeg svetskog rata, ali...
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Podeli:

Kako je dodao, malo ko želi takav scenario.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine, piše Rojters.

Putin, iako često upozorava na rizik od nuklearnog rata, kaže da nikada nije osetio potrebu da koristi nuklearno oružje u Ukrajini.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je prošlog meseca da ne može da isključi raspoređivanje kopnene vojske u Ukrajini u budućnosti. Mnoge zapadne zemlje distancirale su se od tog stava, a pojedine, posebno u istočnoj Evropi, izrazile su mu podršku.

Na pitanje Rojtersa da prokomentariše Makronovu izjavu i rizik od sukoba Rusije i NATO, Putin je šaljivo odgovorio kako je "sve moguće u modernom svetu".

"Svima je jasno da će to biti na korak od trećeg svetskog rata u punom obimu. Mislim da je malo ko zainteresovan za ovo", rekao je Putin novinarima nakon pobede na predsedničkim izborima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: