Svet 0

17.03.2024.

13:07

U vojnoj intervenciji na jugu Nigerije poginulo 16 vojnika

Najmanje 16 vojnika, uključujući četiri oficira, ubijeno je na jugu Nigerije dok su intervenisali u nameri da prekinu sukob između dve zajednice, saopštili su danas vojni zvaničnici.

Izvor: Tanjug

U vojnoj intervenciji na jugu Nigerije poginulo 16 vojnika
Profimedia

Podeli:

"Sukob u naftom bogatoj priobalnoj državi Delta dogodio se u četvrtak na području Bomadija, kada su vojnike raspoređene da očuvaju primirje opkolili naoružani ljudi i ubili ih", izjavio je portparol vojnog štaba general Tukur Gusau, prenosi AP.

U napadu su poginuli komandant, dva majora, jedan kapetan i 12 vojnika, rekao je Gusau i dodao da je izvršeno nekoliko hapšenja u vezi sa napadom koji sada istražuje vojska.

Lokalni mediji su izvestili da je sukob u Delti bio vezan za dugotrajni spor oko zemljišta između zajednica Okuama i Okoloba koji je rezultirao otmicom jednog čoveka.

NavodI se i da je vojska bezuspešno pokušavala da pregovara o oslobađanju tog čoveka.

Iako se vojnici nigerijske vojske raspoređuju uglavnom u specijalnim bezbednosnim operacijama širom te zapadnoafričke zemlje, nigerijski vojnici se ponekad šalju da rešavaju sukobe u lokalnim zajednicama, posebno u oblastima sa neadekvatnim bezbednosnim prisustvom ili u onima u kojima su smrtonosni sukobi česti i uobičajeni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: