Svet 0

16.03.2024.

17:36

Kadirov glasao: "Narod očekuje dobre rezultate"

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov glasao je na ruskim predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Kadirov glasao: "Narod očekuje dobre rezultate"
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

On i njegova porodica stigli su na biračko mesto u selu predaka Ahmat-Jurt. "Ljudi izlaze na birališta u prazničnom raspoloženju, birajući svoju budućnost za šest godina. Narod očekuje dobre rezultate", rekao je Kadirov u video snimku, prenosi RIA.

Prema podacima izborne komisije Čečenije, na teritoriji republike otvoreno je 514 biračkih mesta, uključujući četiri privremena, koja su formirana na teritoriji vojnih jedinica. Odziv birača u Čečeniji u 15:00 po lokalnom vremenu drugog dana glasanja bio je veći od 75 odsto.

Danas je drugi dan glasanja na ruskim predsedničkim izborima, zakazanim za 17. mart 2024. Za mesto predsednika države bore se četiri kandidata koje je registrovala Centralna izborna komisija Rusije: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: