Svet 1

15.03.2024.

17:30

Inženjer se ubio na dan svedočenja protiv Boinga? Prijatelju rekao: Ako mi se nešto desi...

Uzbunjivač Džon Barnet predvideo da bi mogao biti ubijen nakon što je izneo sumnje u vezi s radom Boinga, navodno rekavši porodičnom prijatelju: "Ako se nešto desi, to nije samoubistvo".

Izvor: nypost

Inženjer se ubio na dan svedočenja protiv Boinga? Prijatelju rekao: Ako mi se nešto desi...
Shutterstock/ALDECA studio

Podeli:

Barnet, 62, pronađen je mrtav u svom kamionetu na parkingu hotela u Čarlstonu u Južnoj Karolini 9. marta – istog dana kada je trebalo da završi svoje svedočenje iza zatvorenih vrata u tužbi protiv njegovog bivšeg poslodavca.

Vlasti koje još istražuju njegovu smrt prvobitno su rekle da je Barnet umro od "samonanesene" rane iz vatrenog oružja u glavu, ali su njegovi advokati, porodica i prijatelji od tada izazvali sumnju da li je bivši inženjer za kontrolu kvaliteta u Boingu zaista sebi oduzeo život.

"Znam da nije izvršio samoubistvo. Nema šanse“, rekla je porodična prijateljica, identifikovana samo kao Dženifer, za ABC 4.

"Nije bio zabrinut za sopstvenu bezbednost jer sam ga pitala", rekla je Dženifer agenciji.

"Pitala sam: 'Zar se ne plašiš?' A on je rekao: 'Ne, nisam uplašen, ali ako mi se nešto desi, to nije samoubistvo'".

Dženifer je rekla da su tokom tog istog razgovora razgovarali o njegovom predstojećem svedočenju u pravnoj sagi o Boingu.

Prijateljica, koja je rekla da je Barneta poslednji put videla na sahrani svog oca krajem februara, kada joj je rekao da veruje da se nekome "ne sviđa ono što bi imao da kaže" i navodno da žele da ga "ućutkaju".

"Zato su učinili da to izgleda kao samoubistvo", rekla je Dženifer u intervjuu.

Boing nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o tvrdnjama prijatelja.

Barnetovi advokati su takođe izrazili skepticizam u vezi sa idejom da je izvršio samoubistvo, rekavši u izjavi ranije ove nedelje: "Džon je bio usred svedočenja u slučaju odmazde uzbunjivača, koji se konačno bližio kraju. Bio je veoma dobrog raspoloženja i zaista se radovao što će ovu fazu svog života ostaviti iza sebe i nastaviti dalje. Nismo videli nikakve naznake da će sebi oduzeti život. Niko ne može da veruje", dodali su advokati.

Telo bivšeg zaposlenog u Boingu otkrio je zaposleni u Holidej inu, gde je boravio.

Barnet, koji je pronađen pognut u kamionu sa ranom od metka na glavi, i dalje je držao pištolj, navodi se u policijskom izveštaju.

U trenutku svoje smrti bio je upleten u tekući pravni spor sa Boingom nakon što je podneo tužbu vladi kao uzbunjivač zbog, kako je tvrdio, ozbiljnih sigurnosnih propusta koje je otkrio.

Barnet je bio inženjer kontrole kvaliteta u Boingu više od tri decenije pre svog penzionisanja. Dve godine kasnije počeo je da daje niz intervjua za medije u kojima je tvrdio da je Boing požurio da svoje 787 drimlajner mlaznice skine sa proizvodne trake i stavi u upotrebu.

Radnici Boinga su od tada za "Post" rekli da je Barnet "stvorio moćne neprijatelje" pre svog navodnog samoubistva.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: