Svet 0

15.03.2024.

10:28

Pobuna je počela? Zelenski krenuo u čistku

Lider zaporoškog pookreta “Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov izjavio da je ukrajinski predsednik Voladimir Zelenski pokrenuo čistku u vojsci plašeći se pobune.

Izvor: Sputnjik B92

Pobuna je počela? Zelenski krenuo u čistku
Profimedia

Podeli:

“Zelenskog mrze, on šalje ljude u smrt, donosi idiotske odluke. Prema obaveštajnim podacima, nakon što su Zelenskom saopštili da se priprema pobuna, on je izdao naređenje da se pokrene čistka unutar vojnog rukovodstva“, rekao je Rogov.

Pobunu protiv ukrajinskog predsednika nedavno je pomenuo i penzionisani analitičar CIA Lari Džonson, koji je istakao da bi neuspesi na bojnom polju mogli da nateraju ukrajinsku vojsku da krene protiv predsednika.

"Zelenski bi mogao da bude zbačen državnim udarom u naredne tri do četiri nedelje, zbog velikog nezadovoljstva među trupama na istočnom frontu", rekao je Džonson u intervjuu "Ridaktedu".

Ali, ni on nije prvi američki analitičar koji spekuliše o tome da će se vojska okrenuti protiv Zelenskog. Ranije ovog meseca bivši oficir američkih marinaca Skot Riter rekao je da verovatnoća vojnog udara raste sa svakom uništenom ukrajinskom brigadom.

"Mogli bismo da dođemo do trenutka kada će vojska samo reći 'Dosta nam je'", rekao je Riter.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: