Svet 0

13.03.2024.

10:11

Huti napali napali dronovima i raketama; Američka vojska: Oboreni su

Vojska SAD saopštila je da je oborila raketu ispaljenu na američki razarač u Crvenom moru iz zone Jemena pod kontrolom pobunjenika Huta.

Izvor: Tanjug

Huti napali napali dronovima i raketama; Američka vojska: Oboreni su
Shutterstock/ zef art

Podeli:

Američka centralna komanda (CENTCOM) je saopštila da su Huti juče ispalili jednu balističku raketu kratkog dometa sa dela teritorije Jemena koju drže pod kontrolom, u pravcu broda USS "Labun", ali da ona nije pogodila plovilo i da nije bilo povređenih ili materijalne štete u ovom napadu, prenosi Rojters.

Koalicione snage, koje predvode SAD takođe su uništili dve bespilotne letelice lansirane iz oblasti Jemena koje kontrolišu Huti, saopštio je CENTCOM.

Huti su saopštili da napade izvode u znak podrške palestinskoj militantnoj grupi Hamas u ratu protiv Izraela, a kao odgovor na te napade, Sjedinjene Države i Britanija u januaru su počele udare na ciljeve Huta u Jemenu.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: