Svet 0

10.07.2024.

15:15

Vojska krenula u novu akciju: Stanovnici, evakuišite se

Izraelska vojska poziva sve stanovnike Gaze da napuste grad, što posmatrači smatraju da je znak neminovnih novih vojnih operacija, prenosi danas dpa.

Izvor: Index.hr

Vojska krenula u novu akciju: Stanovnici, evakuišite se
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

U pozivu na arapskom jeziku, portparol izraelske vojske rekao je da bi ljudi trebalo da napuste grad u severnom pojasu Gaze i da se sklone u gradove Deir Al-Balah i Al-Zavija u centru palestinske enklave.

Takođe je opisao kojim rutama bi mogli da idu a da ne naiđu na kontrolne punktove. Grad Gaza je, upozorio je portparol, opasna zona borbenih dejstava.

Mediji su preneli da je izraelska vojska jutros delila letke u gradu i pozivala ljude na evakuaciju. Poslednjih nedelja vojska je pozvala stanovnike nekoliko gradskih četvrti da se isele.

Od tada je zabeleženo više nasilnih sukoba u ovim okruzima, uključujući i Šedžaiju.

Najnoviji poziv se odnosi na celo gradsko područje. Izraelske snage izvele su borbene operacije u gradu Gaza na početku rata, u oktobru prošle godine.

Od tada, borci palestinskog militantnog pokreta Hamas pokušavaju da se pregrupišu, kako u gradu Gazi, tako iu drugim delovima enklave. Grad Gaza je među područjima najteže pogođenim ratnim razaranjima.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: