Svet 0

10.03.2024.

15:15

Još jedna država dobila direktno upozorenje: "Ako nam stanete na put..."

Jemenski pobunjenici Huti upozorili su Italiju da im "ne staje na put" prilikom napada na komercijalne brodove u Crvenom moru koji su povezani sa Izraelom.

Izvor: Tanjug

Još jedna država dobila direktno upozorenje: "Ako nam stanete na put..."
Profimedia

Podeli:

U suprotnom, "neće imati izbora" nego da napadnu italijanske snage, naveli su.

"Šteta je da je Italija oborila jedan naš dron. Reagovaćemo adekvatno", rekao je za agenciju ANSA direktor medijskog odeljenja predsedništva Huta u Sani Zajd al-Garsi govoreći o hutskom napadu dronovima u moreuzu Bab el Mandeb 2. marta, kada je italijanski razarač Kajo Duilio oborio dron.

"Nećemo napasti Italiju bez razloga, ali ako nam stane na put, neće nam ostaviti izbora. Za nas, Italija je prijateljska država. Nismo u ratu sa Italijom, niti sa jednom drugom evropskom zemljom", dodao je Al-Garsi.

On je ponovio da se njihova borba tiče odbrane Palestinaca, usled izraelskog napada na Pojas Gaze "Naši dronovi i oružja su upereni ka Izraelu i one koji brane Izrael ispred naših obala", dodao je.

Prošlog utorka, donji dom parlamenta u Rimu odobio je italijansko učešće u tri međunarodne misije, među kojima je i EU Aspides misija u Crvenom moru, a uperena je protiv napada Huta na komercijalne brodove.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: