Svet 0

25.06.2024.

8:10

Bukti rat smećem: Evo šta je pokazala analiza balona VIDEO

Severna Koreja je tokom noći lansirala oko 350 balona sa smećem ka Južnoj Koreji, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Izvor: Tanjug

Bukti rat smećem: Evo šta je pokazala analiza balona VIDEO
EPA-EFE/Chung Sung-Jun / POOL

Podeli:

To je peto takvo lansiranje od kraja prošlog meseca, prenosi Jonhap.

Oko 100 balona, uglavnom sa otpadnim papirom i drugim otpadnim materijalom, sletelo je u Seul i u severni deo provincije Kjongi, saopštio je Generalštab korejske vojske.

Analiza balona pokazala je da ne sadrže toksičnu materiju, navodi se u saopštenju.

Južnokorejska vojska je saopštila je da je spremna da nastavi emitovanje propagande preko zvučnika u bilo kom trenutku, i upozorila da će sprovođenje takvog psihološkog rata zavisiti od akcije Severne Koreje.

Najnovije lansiranje usledilo je nakon što je Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera, u petak nagovestila da će poslati još balona kao odgovor na letke protiv vlasti u Pjongjangu, koje su lansirali severnokorejski aktivisti u Južnoj Koreji.

Sa poslednjom serijom, procenjuje se da je Severna Koreja lansirala skoro 2.000 balona koji nose otpatke od 28. maja, navodi Jonhap.

Kao odgovor, Južna Koreja je 9. juna, prvi put za poslednjih šest godina, počela da emituje govore protiv vlasti u Pjongjangu preko svojih  zvučnika u pograničnoj zoni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: