Svet 0

24.06.2024.

21:03

Sunak priznao da je postao premijer zbog greške?

Britanski premijer Riši Sunak priznao je danas da je postao premijer zbog greške, što se verovatno odnosi na katastrofalan mandat njegove prethodnice Liz Tras.

Izvor: Tanjug

Sunak priznao da je postao premijer zbog greške?
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

"Ja izuzetno osećam frustracije ljudi. Ključna (stvar) ovih izbora je budućnost", rekao je on novinaru lista "San", preneo je Skaj njuz.

On je kazao da će torijevci smanjiti poreze dok će ih laburistička vlada povećati, što je lider opozicionih laburista Kir Starmer dosledno negirao.

Sunak je rekao da se ne slaže sa sugestijom novinara "Sana" da nakon više od decenije torijevskog rukovođenja, zemlja nije ostvarila napredak.

Britanski premijer je naglasio da je posebno ponosan na vladina ostvarenja u obrazovanju, rekavši da su standardi u školama porasli.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

23 h

Podeli: