Svet 0

24.06.2024.

7:17

Objavljeni konačni rezultati završnog ispita za osmake

Na portalu Moja srednja škola u nedelju su objavljeni konačni rezultati završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za učenike osmog razreda.

Izvor: Tanjug

Objavljeni konačni rezultati završnog ispita za osmake
Shutterstock/milatas

Podeli:

Kako je za Tanjug ranije rekla ministarka prosvete Slavica Đukć Dejanović, postoji dovoljan broj mesta u srednjim školama za sve učenike.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese preko portrala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, a konačna lista opredeljenja biće objavljena 29. juna.

Završnom ispitu u junskom roku pristupio je 64.437 učenika osmog razreda, odnosno 99,64 odsto njih i 1.070 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, što je 68,55 odsto prijavljenih odraslih, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Upis u srednje škole moći će ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem preko portala Moja srednja škola od 2. do 6. jula.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: