Svet 1

22.06.2024.

12:52

Izraelci "razvalili" šatore sa palestinskim izbeglicama: Najmanje 25 mrtvih

Izrael kaže da je gađao Hamasove borce i infrastrukturu.

Izvor: theweek

Izraelci "razvalili" šatore sa palestinskim izbeglicama: Najmanje 25 mrtvih
Profimedia

Podeli:

Izraelske snage granatirale su u petak šatorske kampove za raseljene Palestince severno od Rafe, ubivši najmanje 25 ljudi i ranivši još 50, prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze i radnika hitne pomoći, u poslednjem smrtonosnom napadu na maloj palestinskoj teritoriji odakle su stotine hiljada pobegle od sukoba između Izraela i Hamasa.

Prema rečima Ahmeda Radvana, portparola Civilne odbrane u Rafi, svedoci su rekli spasiocima o granatiranju dve lokacije u priobalnom području koje je postalo puno šatora.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je broj poginulih i ranjenih u napadima. Lokacije napada koje je dala Civilna odbrana bile su neposredno izvan bezbedne zone koju je odredio Izrael.

Izraelska vojska je saopštila da istražuje udare na prijavljenim koordinatama.

Izrael je ranije bombardovao lokacije u blizini humanitarne zone u Muvasiju, ruralnom području na obali Sredozemnog mora koje je poslednjih meseci bilo puno šatorskih kampova.

Udari su usledili dok je Izrael nastavio sa svojom vojnom operacijom u Rafi, gde je preko milion Palestinaca potražilo utočište od borbi na drugim mestima u Gazi.

Većina je sada pobegla iz Rafe, ali Ujedinjene nacije kažu da nijedno mesto u Gazi nije bezbedno i da su humanitarni uslovi strašni jer se porodice sklanjaju u šatore i skučene stanove bez adekvatne hrane, vode ili medicinskih zaliha.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: