Svet 0

22.06.2024.

10:23

Još jedna zemlja tuži Izrael za genocid

Kubanska vlada odlučila je da se priključi sporu koji je pokrenula Južna Afrika protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde povodom optužbi za navodni genocid u Gazi, preneo je Radio Havana Kuba.

Izvor: Tanjug

Još jedna zemlja tuži Izrael za genocid
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

Glavni cilj tužbe podnete pred glavnim sudskim organom Ujedinjenih nacija jeste, kako se dodaje, zaustavljanje zlodela nad palestinskim narodom kao rezultat izraelskog nesrazmernog i neselektivnog korišćenja sile.

"Izrael, uz potpunu nekažnjivost, zaštićen saučesništvom vlade Sjedinjenih Američkih Država, ignoriše svoje obaveze kao Okupaciona sila prema Četvrtoj ženevskoj konvenciji. Genocid, aparthejd, prinudno raseljavanje i kolektivne kazne ne mogu imati mesta u današnjem svetu, niti ih može tolerisati međunarodna zajednica. Pravda i poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava moraju prevladati", ističu u Havani.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: