Svet 0

22.06.2024.

8:10

Biblijske poplave u Kini: Spasilački timovi na terenu, šestoro poginulih VIDEO

Šest osoba pronađeno je bez znakova života u provinciji Fudžijan na jugoistoku Kine, nakon prošlonedeljnog nestanka u zoni aktivnog klizišta pokrenutog obilnim kišama, prenela je danas kineska državna televizija CCTV.

Izvor: Tanjug

Biblijske poplave u Kini: Spasilački timovi na terenu, šestoro poginulih VIDEO
Tanjug/Lu Hanxin/Xinhua via AP

Podeli:

Kineska TV navodi da su spasilački timovi pronašli žrtve nakon opsežne potrage i prošlonedeljnog gubitka kontakta sa stradalima, prenosi Rojters. Neobično jake kiše pogodile su južnu Kinu nakon ranih početaka godišnjih sezonskih poplava.

U gradu Meižou u provinciji Guangdong na jugu Kine broj žrtava je u petak dostigao 38. U tom području su obilne kiše izazvale bujične poplave i klizišta koja su uništila hiljade kuća, oštetile puteve i useve, navodi CCTV.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: