Svet 0

20.06.2024.

17:57

Potop u Kini: Nastala je totalna katastrofa, ima mrtvih VIDEO

Najmanje devet osoba je poginulo u gradu Meizou u provinciji Guangdong, a još šest se vodi kao nestalo usred poplava koje su pogodile jug Kine.

Izvor: Tanjug

Potop u Kini: Nastala je totalna katastrofa, ima mrtvih VIDEO
mykhailo pavlenko/Shutterstock

Podeli:

Guangdong je unapredio plan reagovanja u vanrednim situacijama za klizišta, poplave i druge katastrofe na drugi najviši nivo. Očekuje se da će umerena do jaka kiša ponovo početi u petak i trajaće do ponedeljka u srednjem i donjem toku reke Jangce, najdužeg vodenog toka u Aziji, saopštila je kineska Centralna meteorološka stanica.

U nekoliko oblasti bi u naredne dve nedelje moglo da padne još kiše, saopštio je Nacionalni meteorološki centar. Vlasti u Guilinu, velikom gradu u Guangsiju na jugozapadu Kine, uključile su juče "crveni" alarm upozorenja za poplave, saopštila je danas Čajna dejli. Zvaničnici železničke stanice Guilin obustavili su rad nekih vozova, a pojedine rute će biti izmenjene.

Centralna vlada u Pekingu izdvojila je 48,6 miliona dolara u fondovima za pomoć u slučaju katastrofe za pomoć u borbi protiv poplava i suša, navodi novinska agencija Sinhua.

Godišnja sezona poplava počela je ove godine ranije u Kini, pošto su se južne provincije suočile sa intenzivnim olujama koje su odnele mostove i uništile kuće, poljoprivrednu proizvodnju i potopile brojne gradove.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: