Svet 0

20.06.2024.

11:50

Američki zvaničnici: Samo 50 talaca koje drži Hamas je još živo

Samo 50 talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze je još uvek živo, piše Vol strit džurnal (WSJ), pozivajući se na procene američkih zvaničnika.

Izvor: Tanjug

Američki zvaničnici: Samo 50 talaca koje drži Hamas je još živo
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Američki zvaničnici procenjuju, na osnovu izraelskih i američkih obaveštajnih podataka, da je samo 50 od 116 talaca, za koje se procenjuje da ih drži Hamas, još živo.

Na osnovu izraelskih i američkih obaveštajnih podataka, broj preminulih talaca je 66, što je daleko veći broj nego što je Izrael javno potvrdio, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je potvrdila smrt 41 taoca koje Hamas drži u zarobljeništvu na osnovu obaveštajnih podataka i saznanja do kojih su došli vojnici koji deluju u Pojasu Gaze.

Šef medicinskog tima Foruma porodica talaca i nestalih Hagaj Levin rekao je za WSJ da postoji razlog za veliku zabrinutost jer izgleda da svake sedmice sve više talaca umire ili su u opasnosti ili su veoma bolesni.

Hamas je u napadu na jug Izraela 7. oktobra prošle godine ubio oko 1.200 ljudi i oteo oko 250 talaca koje je zatim odveo u Pojas Gaze.

Oko 100 talaca oslobođeno je u novembru u zamenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika iz izraeskih zatvora na osnovu sporazuma o privremenom prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: