Svet 1

19.06.2024.

20:05

Vatra stiže do prestonice: Naređena evakuacija VIDEO

Više od 70 vatrogasaca i 13 kanadera pokušavali su da obuzdaju veliki požar na obodu Atine, što je primoralo vlasti da danas izdaju naredbe za evakuaciju za dva obližnja naselja.

Izvor: Tanjug

Vatra stiže do prestonice: Naređena evakuacija VIDEO
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Podeli:

Televizijski snimci pokazuju kako vatra prolazi kroz nisko žbunje i stabla maslina u retko naseljenoj oblasti u blizini Varija, oko 30 kilometara južno od centralne Atine.

Portparol vatrogasne službe Vasilis Vatrakojanis rekao je da se požar brzo proširio zbog jakog vetra.

Ranije danas u požaru koji je izbio na istoku Atike u mestu Koropi izgorelo je nekoliko kuća. Požar je prvo izbio na parkingu za čamce u mestu Koropi, a zatim se proširio, prenosi Katimerini.

Desetine šumskih požara pogodili su poslednjih dana Grčku, ali su ugašeni pre nego što su izazvali veliku štetu. Nekoliko ljudi je uhapšeno i optuženo da su slučajno podmetnuli požar.

Šumski požari su uobičajeni u Grčkoj i uzrokovali su mnoge smrtne slučajeve posljednjih godina.

Vatrogasci i avioni i juče su se borili sa još jednim velikim požarom u južnom regionu Peloponeza, a vlasti su naredile evakuaciju jednog sela.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Jak zemljotres: 5,7 stepeni

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je danas južnu obalu Perua, objavio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).

12:08

12.7.2024.

1 d

Podeli: