Svet 0

18.06.2024.

23:49

Odbijen Trampov zahtev

Apelacioni sud u Njujorku danas je odbio zahtev Donalda Trampa da se ukine zabrana javnog govora u sudskom procesu za podmićivanje koji se drugostepeno vodi protiv bivšeg američkog predsednika.

Izvor: Tanjug

Odbijen Trampov zahtev
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

Najviša sudska instanca je odbacila zahtev da se ponovo razmotri zabrana javnog govora nametnuta bivšem predsedniku od strane sudije koji vodi krivični postupak protiv Trampa zbog podmićivanja, prenosi ABC Njuz.

Sudija Huan Merčan je zabranio Trampu da javno govori o svedocima, porotnicima i drugima koji su povezani sa njegovim krivičnim postupkom koji je prošlog meseca prvostepeno okončan osuđujućom presudom.

Apelacioni sud je potvrdio zabranu javnog ovora, uz obrazloženje da je sudija Merčan "pravilno balansirao Trampova prava u okviru Prvog amandmana".

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

23 h

Podeli: