Svet 0

12.06.2024.

19:22

Bela kuća: Izmene koje zahteva Hamas male, SAD nastavljaju da rade na sporazumu

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da su izmene koje zahteva Hamas u predlogu o prekidu vatre male i da će SAD raditi sa ostalim posrednicima, Egiptom i Katarom, kako bi premostili razlike, prenosi Al Džazira.

Izvor: Tanjug

Bela kuća: Izmene koje zahteva Hamas male, SAD nastavljaju da rade na sporazumu
Profimedia

Podeli:

''Mnoge od predloženih promena su male i nisu neočekivane. Druge se znatno razlikuju od onoga što je navedeno u rezoluciji Saveta bezbednosti UN“, rekao je Salivan.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je ranije danas okrivio Hamas za obustavljanje napora za prekid vatre i rekao da su neke od navodnih predloženih promena ''izvodljive, a neke ne".

Hamas je negirao navode da je ta grupa iznela nove ideje za predlog o prekidu vatre u Gazi i optužio američku administraciju da zajedno sa svojim bliskim saveznikom, Izraelom, teži da "izbegne bilo kakvu posvećenost" nacrtu za trajni prekid vatre u Pojasu Gaze.

Visoki zvaničnik Hamasa Osama Hamdan takođe je okarakterisao Blinkena kao "deo problema, a ne rešenje" za konflikt u palestinskoj enklavi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: