Svet 0

12.06.2024.

15:47

IDF: Likvidiran je

Izraelska vojska saopštila je danas da je u napadu na komandno-kontrolni centar libanske, pro-iranske grupe Hezbolah na jugoistoku Libana, likvidiran viši zapovednik te militantne organizacije Taleb Abdalah.

Izvor: Tanjug

IDF: Likvidiran je
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla, File

Podeli:

Takođe, kako tvrdi IDF, likvidirana su još trojica boraca Hezbolaha.

Kao odgovor na Abdalahovo ubistvo, Hezbolah je lansirao više desetina projektila na ciljeve u severnom delu Izraela, prenosi Rojters.

Ovo predstavlja značajnu eskalaciju sukoba iako je od izbijanja rata u Pojasu Gaze bilo svakodnevnih razmena vatre izmedju izraelskih snaga i Hezbolaha.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je Hezbolah ispalio jutros u dva napada ukupno oko 160 raketa na sever Izraela, kao i da u tim napadima nije bilo povredjenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

IDF navodi da je u prvom napadu Hezbolah lansirao 90 raketa, a u drugom najmanje 70 na oblast planine Meron na severu Izraela, preneo je ranije danas Tajms of Izrael.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

18 h

Podeli: