Svet 0

07.03.2024.

23:47

Veliko hapšenje u Švedskoj: Pripremali teroristički napad

Švedska policija uhapsila je danas četiri osobe povezane sa islamskim ekstremistima, koje se sumnjiče da su pripremale teroristički napad.

Izvor: Tanjug

Veliko hapšenje u Švedskoj: Pripremali teroristički napad
Shutterstock/Mikael Jansson

Podeli:

To su saopštili bezbednosna služba Sapo i tužilaštvo.

"Otkrili smo njihove veze sa ozbiljnim organizovanim kriminalom, kao i međunarodne veze sa terorističkom organizacijom Islamska država", rekao je portparol Sapoa za Rojters.

On nije naveo više detalja o sumnjivim vezama sa IS, identitetu osumnjičenih ili prirodi navodnog planiranog napada. Hapšenja su usledila nakon opsežne istrage slučaja, navodi se u saopštenju policije.

Državno tužilaštvo je preciziralo u saopštenju da su hapšenja izvršena u oblasti Stokholma.

Švedski mediji preneli su ranije danas da je veliki broj policajaca zajedno sa pripadnicima bezbednosne službe, izvršio hapšenje u Tirezu, južnom predgrađu švedske prestonice.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: