Svet 0

08.06.2024.

17:00

Užasna 24 sata: Hitna evakuacija, građani mole za pomoć VIDEO

Obilne padavine izazvale su danas bujice u Sidneju, zbog čega su australijske službe za vanredne situacije izvele najmanje 13 operacija spasavanja.

Izvor: Tanjug

Užasna 24 sata: Hitna evakuacija, građani mole za pomoć VIDEO
EPA-EFE/STR

Podeli:

Pored tih operacija, hitne službe su za 24 sata dobile 297 poziva za pomoć od stanovnika Sidneja, a deset hitnih naredbi za evakuaciju je izdato u predgrađu na severozapadu grada, saopštila je hitna služba Novog Južnog Velsa (SES).

Pomoćnik komesara SES Dalas Berns izjavio je da se "još dosta vode kreće" i pozvao ugroženo stanovništvo da bude spremno za evakuaciju, prenosi Rojters.

Poplave u Australiji su druga najsmrtonosnija prirodna katastrofa posle toplotnih talasa, izazivajući oko 20 odsto smrtnih slučajeva usled prirodnih katastrofa od 1900. do 2022, prema podacima Australijske meteorološke službe.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: