Svet 1

29.05.2024.

16:41

Mračna prognoza: Trebaće im još sedam meseci da ih unište

Šef izraelskog Saveta za nacionalnu bezbednost Cahi Hanegbi izjavio je danas da ta zemlja očekuje "još sedam meseci sukoba" u Gazi da bi se postigao cilj da se uništi Hamas.

Izvor: Tanjug

Mračna prognoza: Trebaće im još sedam meseci da ih unište
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Podeli:

U intervjuu na izraelskom radiju Rešet, Hanegbi je rekao da je još prvih dana kada su predstavljani planovi vladi navedeno da će rat biti dug, preneo je Si-En-En (CNN).

"(Plan) je napravljen se na etapnoj osnovi, pri čemu je 2024. godina definisana kao godina sukoba. Sada smo u petom mesecu 2024. godine, što znači da očekujemo još sedam meseci borbe da produbimo naša dostignuća i postignemo naš cilj da uništimo vojne i vladine sposobnosti Hamasa i Islamskog džihada", dodao je on.

Prema njegovim rečima potrebno je imati strpljenja i znati kako stajati čvrsto na zemlji.

"Ovaj otpor je ono što je omogućilo ovoj naciji da preživi 75 godina, pa čak i 3.000 godina pre toga. Samo nemojte koristiti štopericu niti postavljati ultimatume", istakao je Hanegbi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) sada kontrolišu 75 odsto puta Fildelfija, tampon zone između Gaze i Egipta, kazao je on, preneo je Tajms of Izrael. "Unutar Gaze, IDF sada kontrolišu 75 odsto puta Filadelfija i verujem da će vremenom kontrolisati ceo.

Zajedno sa Egipćanima, moramo obezbediti da se spreči krijumčarenje oružja" iz Egipta u Gazu, rekao je on za izraelsku televiziju Kan.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: