Svet 1

28.05.2024.

15:08

Drama na letu: Kuljao crni dim; Putnici sve snimili VIDEO

Posada erbasa A320 avio-kompanije Junajted erlajns (UA) morala je da odustane od poletanja nakon što je registrovala požar u jednom od motora aviona.

Izvor: Telegraf.rs

Drama na letu: Kuljao crni dim; Putnici sve snimili VIDEO
Shutterstock/Nail Bikbaev

Podeli:

Junajted erlajnsov erbas A320 registracije N459UA trebalo je u ponedeljak 27. maja da obavi let UA2091 na liniji Čikago (ORD) – Sijetl (SEA). Prilikom prilaska ka pisti aerodroma O’Hara putnici i posada primetili su crni dim oko levog IAE V2527-A5 motora.

Piloti su odustali od poletanja i okrenuli avion nazad ka terminalu.

Na video-snimcima i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se i veliki broj vozila hitnih službi oko samog aviona.

Svih 148 putnika i pet članova posade ostali su nepovređeni, preneo je "Aero Time". Avio-kompanija je saopštila da su svi putnici premešteni na alternativne letove ka Sijetlu kao i da nije bilo velikih poremećaja u odvijanju avio-saobraćaja.

Plamen i dim iz motora navodno su prijavljeni oko 14.00 časova. Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration – FAA) nakratko je zabranila sva sletanja na aerodromu Čikago, a saobraćaj je ponovo uspostavljen u 14.45 po lokalnom vremenu.

N459UA je 24 godine star erbas A320 koji je kao nov isporučen Junajted erlajnsu 2000. godine, pokazuju podaci "Planespotters". Sudeći prema informacijama servisa za praćenje letova "FlightRadar24", avion je kasnije tokom dana poleteo za Sijetl.

Podeli:

Tagovi

1 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: