Svet 0

28.05.2024.

9:25

"Samo za belce"; Američka kompanija kažnjena zbog rasizma

Kompanija iz Virdžinije platiće građansku kaznu od 7.500 dolara nakon što su kažnjeni od Ministarstva pravde (DOJ) SAD zbog diskriminatornog oglasa za posao.

Izvor: 9news

"Samo za belce"; Američka kompanija kažnjena zbog rasizma
Profimedia – Celal Gunes / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Podeli:

Prema DOJ-u, u martu 2023. godine, "Arthur Grand Technologies Inc.", firma za pružanje usluga informacionih tehnologija sa sedištem u Ešburnu u Virdžiniji, objavila je oglas za posao za poziciju poslovnog analitičara.

Objava je podeljena na javnom veb sajtu za zapošljavanje na društvenoj mreži i glasila je "Samo građani rođeni u SAD (beli) koji su lokalni u krugu od 60 milja od Dalasa, Teksas (Ne delite sa kandidatima)."

Objava je navela DOJ i Odeljenje za rad da pokrenu istrage. Kancelarija Ministarstva rada za savezne programe usklađenosti ugovora (OFCCP) pokrenula je svoju istragu u aprilu 2023., a Odsek za prava imigranata i zaposlenih (IER) Odeljenja za građanska prava Ministarstva pravde u maju 2023.

"Arthur Grand Technologies" žestoko je negirao bilo kakvu krivicu ili pogrešno postupanje u vezi sa diskriminatornim oglasom za posao koji se pojavio u martu 2023.", napisao je izvršni direktor "Arthur Grand Technologies", Šeik Rahmathulah u elektronsjkoj poruci Si-eN-eN-u.

"Ovo neovlašćeno objavljivanje je napravio frustrirani zaposlenik na Planu poboljšanja učinka (PIP) sa svoje lične adrese e-pošte i naloga. Kada smo ovo otkrili, preduzeli smo hitne i odlučne radnje kako bismo osigurali da se ovakva vrsta incidenta više nikada ne ponovi, uključujući momentalno otpuštanje odgovornog radnika", objasnio je direktor kompanije "Arthur Grand Technologies".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: