Svet 1

27.05.2024.

19:34

Sve gori; Izmereno 52 stepena FOTO/VIDEO

U pakistanskoj južnoj provinciji Sind temperature su porasle iznad 52 stepena Celzijusa, što je najviša vrednost ovog leta i blizu rekordne vrednosti u zemlji usred toplotnog talasa koji je u toku, saopštio je danas Meteorološki zavod.

Izvor: Tanjug

Sve gori; Izmereno 52 stepena FOTO/VIDEO
Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

Podeli:

U Mohendžo Darou, gradu poznatom po arheološkim nalazištima koja datiraju iz civilizacije doline Inda izgrađene 2500. godine pre nove ere, temperature su porasle na čak 52,2 C u poslednja 24 sata.

Kako je za Rojters rekao zvaničnik pakistanskog Meteorološkog zavoda Šahid Abas, to je najviša temperatura do sada i približava se rekordnim vrednostima u gradu i zemlji od 53,5 stepani Celzijusa, odnosno 54 stepena Celzijusa.

Najviša temperatura u Pakistanu zabeležena je 2017. godine kada su temperature porasle na 54 stepeni Celzijusa u gradu Turbat, koji se nalazi u jugozapadnoj provinciji Beludžistan.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: