Svet 2

26.05.2024.

20:43

Jasna poruka: Pašinjan mora da ode

U Jerevanu je danas održan protest tokom kojeg su demonstranti okupljeni ispred rezidencije premijera Jermenije Nikole Pašinjana zahtevali njegovu ostavku.

Izvor: Tanjug

Jasna poruka: Pašinjan mora da ode
Tanjug/Evgenia Novozhenina/Pool Photo via AP, File

Podeli:

Predvodink demonstranata, arhiepiskop Bagrat Galstanjan rekao je da želi da se sastane sa Pašinjanom da razgovara o njegovom mirnom odlasku sa funkcije, prenele su RIA Novosti.

"Rekli smo šta smo želeli, nema više očekivanja, ako Pašinjan ima nešto da kaže, naći će način da se sastane sa nama, biće primoran da se sastane", rekao je Galstanjan.

Prema njegovim rečima, večeras će biti dogovoreni koraci za sutra. Arhiepiskop je ranije pozvao pristalice da u ponedeljak ujutru počnu sa građanskom neposlušnošću.

Demonstranti su prethodno tražili da Bagrat bude predložen za kandidata za premijera Jermenije.

U Jerevanu se od 9. maja održavaju protesti na kojima se zahteva ostavka premijera Nikola Pašinjana, okončanje procesa razgraničenja sa Azerbejdžanom i prelaska niza pograničnih teritorija na azerbejdžansku stranu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: