Svet 0

24.05.2024.

23:16

Šarli ebdo ponovo provocira: "Jedan ubica je pao, za njim će i ostali" FOTO

Francuski list Šarli ebdo objavio je satirične karikature pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Izvor: B92.net

Šarli ebdo ponovo provocira: "Jedan ubica je pao, za njim će i ostali" FOTO
Profimedia

Podeli:

Smrt Raisija, ministra spoljnih poslova Hoseina Amir-Abdulahijana i drugih iranskih zvaničnika dogodila se u posebno napetom trenutku za Bliski istok.

Region se bori sa posledicama eskalacije rata koji je podstakao militantne grupe koje podržava Iran da razmene vatru sa izraelskom vojskom.

Ovi sukobi su izazvali talase širom sveta.

Helikopterska nesreća u nedelju, koja je odnela živote iranskog predsednika Ebrahima Raisija i drugih, navela je pravosudne i bezbednosne organe, zajedno sa policijom, da izdaju upozorenja da su reakcije građana na incident pod pomnom kontrolom.

IranVajr je saznao od medijskih aktivista i novinara u Iranu da im bezbednosne agencije remete živote pretećim pozivima da spreče ponovno objavljivanje vesti u vezi sa smrću Ebrahima Raisija.

Francuski list Šarli ebdo, čije karikature često vređaju muslimanski svet, nije propustio priliku da na svoj način isprati smrt iranskog predsednika Ebrahima Raisija.

Na naslovnoj strani našao se (Božiji) prst koji obara helikopter sa Raisijem i natpis: Bog postoji.

Na drugoj karikaturi pored ilustracije muslimana piše: "Jedan ubica je pao, za njim će i ostali".

Na trećoj karikatur, Raisi je "predstavljen" u helikopteru koji se ruši i pozdravlja majku Isusa Hrista: "Zdravo da si Marijo, milosrdna".

Podsećamo, zbog karikature i šale sa prorokom Muhamedom koje Šarli ebdo često objavljuje dogodio se teroristički napad na njihovu redakciju 7. januara 2015. godine.

Dvojica maskiranih naoružanih napadača upali su u sedište francuskog satiričnog lista u Parizu i otvorili vatru.

Napadači su usmrtili 12 ljudi, uključujući desetoro zaposlenih i dva policajca, a ranili 11 drugih osoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: