Svet 0

23.05.2024.

18:40

Interpol izdao poternicu; Izazvali nesreću i pobegli u Ameriku

Interpol je odobrio zahtev Turske da izda crvenu poternicu za spisateljicom i pesnikinjom Ejlem Tok i njenim 17-godišnjim sinom, koji je bio umešan u smrtonosnu saobraćajnu nesreću u Istanbulu, nakon čega su pobegli u SAD, prenela je agencija Anadolija.

Izvor: Tanjug

Interpol izdao poternicu; Izazvali nesreću i pobegli u Ameriku
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, oni su u SAD otputovali preko Egipta nakon saobraćajne nesreće u martu.

Tinejdžer je 1. marta automobilom naleteo i ubio jednu osobu i povredio četiri druge u predgrađu Istanbula, saopštile su vlasti.

Turski mediji objavili su u martu snimke na kojima se vide Tok i njen sin u Njujorku. Turska je podnela zahtev za ekstradiciju američkim vlastima za majku i sina, prenosi Rojters. Kancelarija glavnog javnog tužioca u Istanbulu je nastavila istragu o smrti Oguza Murata Adžija.

Nekoliko dana nakon nesreće, Tok se izvinila javnosti i poručila da će se ona i njen sin suočiti s pravdom. Interpolova crvena poternica predstavlja zahtev policiji da locira i privede tražena lica, dok čekaju ekstradiciju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: