Svet 0

06.03.2024.

10:55

Papa Franja skratio govor, ne oseća se dobro

Poglavar rimokatoličke crkve, papa Franja, saopštio je da se i dalje ne oseća dobro i skratio je svoj govor na nedeljnoj audijenciji na Trgu Svetog Petra.

Izvor: Tanjug

Autor: B92

B92
Papa Franja skratio govor, ne oseća se dobro
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Podeli:

Papa Franja je okupljenima kratak govor obrazložio time što je "još uvek prehlađen i ne može dobro da čita", prenosi Rojters.

Zdravlje 87-godišnjeg pape je predstavljalo problem u poslednje dve nedelje, primoravajući ga da otkaže neke angažmane i izbegava čitanje određenih govora.

Vatikan je 24. februara saopštio da papa boluje od blažeg oblika gripa, a prošle nedelje on je posetio bolnicu u Rimu radi CT skeniranja, dok je u subotu objavljeno da pati od bronhitisa.

Papa, koji takođe ima problema pri hodu, na današnju audijenciju je po običaju stigao u posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, i došao do svog sedišta uz pomoć štapa, naizgled dobre volje.

Osim zdravstvenih problema, rimski biskup zauzet je sastancima, između ostalih i onim s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, održanim u nedelju.

Tom prilikom papa je ponovio apel za mir u Pojasu Gaze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: