Svet 0

22.05.2024.

19:00

Nesreća na iskopavanju metro linije: Poginuo jedan, povređena dva radnika

Jedan radnik je poginuo, a dvojica su teško povređena u nesreći koja se dogodila danas na iskopavanjima nove linije metroa u Napulju, poslednje u nizu nesreća koja se dogodila na radnom mestu u Italiji.

Izvor: Tanjug

Nesreća na iskopavanju metro linije: Poginuo jedan, povređena dva radnika
Profimedia

Podeli:

Žrtva je 63-godišnji Antonio Ruso, iz Đuljana u Kampaniji, koji je trebalo da se penzioniše u septembru, prenela je Ansa.

Mikele Panone, 54-godišnji radnik zadobio je potres mozga i bez svesti se nalazi u bolnici Ospedale del Mare.

Drugi povređeni je 59-godišnji Salvatore Aljotone, on je u šoku, zadobio je teške modrice na nozi i slomljena rebra i unalazi se u bolnici Kardareli. Sva trojica su radila za Sinergo, kompaniju koja gradi metro u Kapodičinu.

To je poslednja u nizu nesreća na radnom mestu u Italiji koja je podstakla proteste sindikata. Petorica muškaraca je umrlo nakon udisanja toksičnog gasa u kanalizacionoj mreži u blizini Palerma ranije ovog meseca, a sedmorica su poginula u eksploziji hidroelektrane u blizini Bolonje prošlog meseca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: