Svet 4

22.05.2024.

12:20

Oliver Stoun: Volim Srbiju, vodite pametnu politiku

Legendarni američki reditelj Oliver Stoun stigao je na 77. Kanski festival sa epskim dokumentarcem „Lula”, gde je a za Politiku je govorio i o Srbiji i Vučiću.

Izvor: Politika

Oliver Stoun: Volim Srbiju, vodite pametnu politiku
Profimedia

Podeli:

U ekskluzivnom razgovoru za "Politiku”, koji je počeo uz podsećanje na prethodni susret na "Red Sea IFF” filmskom festivalu u Džedi u Saudijskoj Arabiji gde je bio predsednik žirija, Stoun govori i o tome kako moć i novac koji stiže iz SAD, uz slučajeve manipulacije i kontrole putem medija, imaju značajan uticaj na demokratiju, ne samo u Latinskoj Americi već širom sveta...

On je rekao da voli Srbiju. "Vodite pametnu politiku. Kako je vaš predsednik?", upitao je Stoun.

Na pitanje da li zna da naša zemlja jedina nije uvela sankcije Rusiji, Ston kaže: „"Znam i poštujem principijelnost. Vodite mudru politiku i imate prijatelje."

Na konstataciju da i Srbija ima zanimljivih priča, možda za neki njegov sledeći film, Stoun je rekao da bi došao. "Zaista bih to voleo. Volim Srbiju", istakao je on.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: