Svet 0

05.03.2024.

23:52

Jemenski Huti napali dva američka razarača u Crvenom moru

Jemenski pobunjenici Huti izveli su vojnu operaciju u kojoj su napali dva američka razarača u Crvenom moru.

Izvor: Tanjug

Jemenski Huti napali dva američka razarača u Crvenom moru
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Ovo je rekao danas portparol ove pro-iranske militantne grupe tokom televizijskog obraćanja.

Prema njegovim rečima američki ratni brodovi gađani su brojnim mornaričkim raketama i bespilotnim letelicama, prenosi Rojters.

Napadi Huta na brodove u Crvenom moru poremetili su globalni komercijalni pomorski transport i prisilili kompanije da se preusmere na duže i skuplje pomorske rute oko Južne Afrike.

Napadi Huta su izazvali bojazan od eskalacije sukoba između Izraela i Hamasa i destabilizacije na širem području Bliskog istoka.

Huti su od sredine novembra prošle godine više puta lansirali dronove i rakete na međunarodne komercijalne brodove, solidarišući se sa Palestincima koji su ugroženi vojnim operacijama Izraela u Pojasu Gaze.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: