Svet 0

17.05.2024.

8:35

Čitav grad u mraku: Oluja pokosila Hjuston VIDEO

Četiri osobe su poginule u jakoj oluji u gradu Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas.

Izvor: Tanjug, Index.hr

Čitav grad u mraku: Oluja pokosila Hjuston VIDEO
Shutterstock/Triff

Podeli:

Dve osobe su poginule kada su na njih pala stabla koja je oborio vetar koji je tokom oluje dostizao brzinu i do 160 kilometara na sat, prenosi AP.

Oko 870.000 potrošača ostalo je bez struje.

Oluja je rušila drveće i razbijala prozore na visokim zgradama, a lokalni zvaničnici su pozvali stanovnike da ostanu kod kuća.

Veći deo centra Hjustona i njegovog komercijalnog okruga bio je prekriven oborenim dalekovodima i staklom sa polomljenih prozora nakon oluje, a saobraćaj i ulična rasveta širom grada su ugašeni, rekao je gradonačelnik Džon Vitmajer u intervjuu za lokalnu televiziju.

Govoreći iz gradskog operativnog centra za hitne slučajeve, Vitmajer je rekao da je oluja sa grmljavinom pogodila Hjuston, na obali Meksičkog zaliva u jugoistočnoj američkoj državi Teksas i najnaseljeniji gradski centar te države, sa vetrovima od 129-161 kilometar na sat.

"Ostanite kod kuće, ne idite na posao sutra, osim ako ste ključni radnik", poručio je gradonačelnik Hjustona Džon Vitmajer. On je takođe napomenuo da će škole biti zatvorene danas.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: