Svet 0

17.05.2024.

8:35

Čitav grad u mraku: Oluja pokosila Hjuston VIDEO

Četiri osobe su poginule u jakoj oluji u gradu Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas.

Izvor: Tanjug, Index.hr

Čitav grad u mraku: Oluja pokosila Hjuston VIDEO
Shutterstock/Triff

Podeli:

Dve osobe su poginule kada su na njih pala stabla koja je oborio vetar koji je tokom oluje dostizao brzinu i do 160 kilometara na sat, prenosi AP.

Oko 870.000 potrošača ostalo je bez struje.

Oluja je rušila drveće i razbijala prozore na visokim zgradama, a lokalni zvaničnici su pozvali stanovnike da ostanu kod kuća.

Veći deo centra Hjustona i njegovog komercijalnog okruga bio je prekriven oborenim dalekovodima i staklom sa polomljenih prozora nakon oluje, a saobraćaj i ulična rasveta širom grada su ugašeni, rekao je gradonačelnik Džon Vitmajer u intervjuu za lokalnu televiziju.

Govoreći iz gradskog operativnog centra za hitne slučajeve, Vitmajer je rekao da je oluja sa grmljavinom pogodila Hjuston, na obali Meksičkog zaliva u jugoistočnoj američkoj državi Teksas i najnaseljeniji gradski centar te države, sa vetrovima od 129-161 kilometar na sat.

"Ostanite kod kuće, ne idite na posao sutra, osim ako ste ključni radnik", poručio je gradonačelnik Hjustona Džon Vitmajer. On je takođe napomenuo da će škole biti zatvorene danas.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

21 h

Podeli: