Svet 0

16.05.2024.

11:03

Bivši predsednik Pakistana se pojavio na sudu putem video-linka iz zatvora

Bivši predsednik Pakistana Imran Kan danas je preko video-linka iz zatvora saslušan u vezi sa slučajem koji je pokrenuo protiv amandmana na pakistanske antikorupcijske zakone.

Izvor: Tanjug

Bivši predsednik Pakistana se pojavio na sudu putem video-linka iz zatvora
Shutterstock/ New Africa

Podeli:

Rojters navodi da se očekivalo da će njegovo video pojavljivanje biti emitovano uživo na veb-stanici suda i Jutjubu, što bi bio prvi put da javnost vidi bivšeg lidera od njegovog hapšenja u avgustu prošle godine.

Nakon što je postupak počeo, slika nije bila dostupna ni na veb-stranici ni na na mreži Jutjub.

Hiljade pristalica Kana čekalo je na Jutjub kanalu njegove stranke Tehrik-e-Insaf (PTI), gde se očekivalo da se emituju sudski vizuelni materijali.

Kan se od hapšenja pojavljivao pred sudom, ali kamere nisu dozvoljene u postupcima koji se vode iz zatvora. Pakistanski Vrhovni sud je ranije ove nedelje izdao naređenje vladi da obezbedi da se Kan pojavi putem video-linka, čime je odobren njegov zahtev da se pred sudom zastupa sam umesto advokata. Kanu, koji je smenjen sa vlasti 2022. godine, u sredu je odobrena kaucija za slučaj korupcije, ali će ostati u zatvoru pošto je osuđen u četiri slučaja, a kazne u dva slučaja su suspendovane.

Bivši premijer, koji je i dalje veoma popularan u Pakistanu, tvrdi da su slučajevi protiv njega napori njegovih političkih rivala i vojske da ga spreče da se vrati na vlast, što oni negiraju.

Kandidati koje je podržao Kan osvojili su najviše glasova na opštim izborima u februaru, ali nisu uspeli da formiraju vladu. Politički rivali bivšeg premijera formirali su koaliciju i Šehbaz Šarif osvojio je novi premijerski mandat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: