Svet 1

15.05.2024.

12:15

Zelenski otkazao sve

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odložio sve predstojeće inostrane posete, izjavio je danas njegov sekretar za štampu Sergij Nikiforov, u trenutku dok je u toku ruska ofanziva na Harkov.

Izvor: Tanjug

Zelenski otkazao sve
Profimedia

Podeli:

"Volodimir Zelenski je naložio da se svi međunarodni događaji zakazani za naredne dane odlože i da se usaglase novi datumi", naveo je Nikiforov na Fejsbuku.

Zelenski je prethodno otkazao posetu Madridu, koja je trebalo da se realizuje kasnije ove nedelje, tokom koje je trebalo da se sastane sa španskim premijerom Pedrom Sančezom i kraljem Felipeom VI, saopšteno je iz španske kraljevske palate.

Diplomatski izvori su istakli da je otkazivanje putovanja predsednika Ukrajine, koje je trebalo da obuhvati i Portugal, posledica složene situacije kroz koju prolazi njegova zemlja suočena sa ruskom ofanzivom posle više od dve godine rata, prenela je agencija EFE.

Španska vlada nije zvanično najavila posetu, iako su u ponedeljak izvori iz vlasti otkrili da je tokom poseti planirano potpisivanje bilateralnog sporazuma o bezbednosti.Pročitajte još:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: