Svet 0

10.05.2024.

8:32

Lajčak informisao Gutereša

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

Izvor: Tanjug

Lajčak informisao Gutereša
TANJUG/ FOTO STA/KATJA KODBA

Podeli:

Osim Gutereša, Lajćak je razgovarao i sa predsednikom 78. zasedanja Generalne skupštine UN Denisom Fransisom, a tema razgovora bila je situaciji na Zapadnom Balkanu i predstojećem radu Generalne skupštine UN.

Lajčak je Gutereša informisao o svom radu i istakao da ceni Guterešovo razumevanje razvoja događaja na Zapadnom Balkanu.

''Imao sam priliku da ga informišem o svom tekućem radu i zahvalan sam na njegovom velikom interesovanju i dubokom razumevanju razvoja događaja na Zapadnom Balkanu'', napisao je Lajčak sinoć na platformi X.

Lajčak je naveo da je razgovor sa Fransisom bio koristan i u pravom trenutku, kada je Zapadni Balkan istaknutiji nego ranije na dnevnom redu Generalne skupštine UN.

Fransis je posle sastanka na mreži X napisao da je sa Lajčakom razgovarao o predstojecem zasedanju Generalne skupštine, uključujući nacrt rezolucije o Srebrenici.

Lajčak od 7. maja boravi u SAD, gde je razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom OBrajanom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, kao i sa višim direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Majklom Karpenterom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: