Svet 0

08.05.2024.

8:18

Stormi Danijels vs. Tramp 1:0

Sudija njujorškog suda Huan Merčan odbacio molbu advokata Donalda Trampa za poništavanje suđenja u slučaju optužbi za prikrivanje isplate 130.000 dolara glumici filmova za odrasle Stormi Danijels.

Izvor: Tanjug

Stormi Danijels vs. Tramp 1:0
Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, File

Podeli:

Odbrana bivšeg američkog predsednika je tvrdila da je svedočenje Stormi Danijels imalo neosnovane predrasude, odnosno da predstavlja gotovo nepopravljivu štetu.

Trampov advokat Tod Blanš je sudiji napomenuo da smatra da je svedočenje Danijels ''toliko štetno da postoji rizik da porota neće moći da se fokusira na dokaze koji su zaista važni'', prenosi Rojters.

''Slažem se da bi bilo bolje da su neke stvari ostale neizrečene, ali ne verujem da bi proglašenje pogrešnog sudjenja bilo opravdano'', zaključio je Merčan.

Tramp je optužen za za falsifikovanje poslovne evidencije radi prikrivanja da je Stormi Danijels platio 130.000 dolara tokom predsedničkih izbora 2016. u zamenu za njeno ćutanje o njihovom navodnom emotivnom susretu.

On negira da je ikada imao odnos sa Danijels i takođe se izjasnio da nije kriv za 34 krivična dela falsifikovanja poslovne evidencije.

Danijels je svedočila da je Trampa posetila u njegovom penthausu, gde su, kako tvrdi, stupili u seksualni odnos.
Kako je navela, nakon što je izašla iz kupatila, bila je uplašena kada je videla Trampa u boksericama.

''Tada sam se osetila kao da se soba okrece u usporenom snimku i osetila sam kako mi krv u suštini napušta ruke i stopala, skoro kao kada ustanete prebrzo. Namera je prilično jasna ako se neko skine u donji veš na krevetu'', rekla je ona poroti.

Tramp je, kako tvrdi, stao izmedju nje i vrata, ali ''ne na zastrašujuć način''. Danijels je dodala da se ne seća šta se dogodilo potom, prenosi Gardijan.

Navela je da se ne seća kako je došlo do seksualnog odnosa, ali je dodala da nije bila pod uticajem alkohola ili narkotika.

Svedočila je da su joj se nakon toga tresle ruke dok je pokušavala da se obuje, kao i da joj je bivši predsednik rekao da bi trebalo uskoro da se sretnu ponovo.

Danijels je takođe tvrdila da je rekla da je Melanija Tramp lepa, na šta joj je Donald odgovorio da ne brine, jer čak ni ne spavaju u istoj sobi.

Pred porotom je svedočila da joj je Donald Tramp tokom susreta rekao da ga podseća na njegovu kćerku Ivanku.
''Podsecaš me na moju kcerku, pametna je i plava i lepa, i nju ljudi takođe potcenjuju'', navodno je rekao Tramp.

Ona je svedočila da joj, kada su se prvi put upoznali 2006, Tramp nije tražio da njihovo poznanstvo drži u tajnosti.

Tužioci tvrde da je Tramp lažno označio isplate svom advokatu Majklu Koenu 2017, i predstavio ih kao honorar, a da je taj novac Koen zapravo uplatio Danijels.

Oni navode da to predstavlja nezakonitu šemu koja je kroz kupovinu ćutnje uticala na izbore 2016. godine.
Tužioci su sudu takođe pokazali da se potpis bivšeg predsednika nalazi na isplatama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: